- Szczegóły
Dieta podstawowa
Poniedziałek
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
- Jabłko (100g)
Wtorek
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, mleko
- Gruszka (100g)
Środa
- Zupa szczawiowa z ryżem, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
- Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
- Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g)polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
- Ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, mleko
Piątek
- Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, ryba
- Pomarańcza (100g)
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Dieta bezmleczna, bezjajeczna
Poniedziałek
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
- Jabłko (100g)
Wtorek
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Naleśnikizpowidłami (300g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
- Gruszka (100g)
Środa
- Zupa szczawiowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
- Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml)
- Wegańskie ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica
Piątek
- Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, ryba
- Pomarańcza (100g)
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Dieta bezglutenowa
Poniedziałek
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
- Jabłko (100g)
Wtorek
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Bezglutenowe naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) mleko, jaja
- Gruszka (100g)
Środa
- Zupa szczawiowa z ryżem, śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
- Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
- Bezglutenowy kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g) polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
- Bezglutenoweciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) mleko
Piątek
- Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Bezglutenowypanierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) jaja, ryba
- Pomarańcza (100g)
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Dieta wegetariańska
Poniedziałek
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
- Ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
- Jabłko (100g)
Wtorek
- Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, mleko
- Gruszka (100g)
Środa
- Zupa szczawiowa z ryżem, śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
- Tofu z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml) soja
- Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
- Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g) polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
- Ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, mleko
Piątek
- Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
- Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, ryba
- Pomarańcza (100g)
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.