Dieta podstawowa

Poniedziałek
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
  • Jabłko (100g)
Wtorek
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml)  pszenica, jaja, mleko
  • Gruszka (100g)
Środa
  • Zupa szczawiowa z ryżem, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
  • Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
  • Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)

 

Czwartek 
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g)polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
  • Ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, mleko
Piątek
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
  • Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, ryba
  • Pomarańcza (100g)

 

 

 

 

UWAGA:  w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

                                                              

 

Dieta bezmleczna, bezjajeczna

Poniedziałek
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
  • Jabłko (100g)
Wtorek
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Naleśnikizpowidłami (300g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
  • Gruszka (100g)
Środa  
  • Zupa szczawiowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml) 
  • Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
  • Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml)
  • Wegańskie ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica
Piątek
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
  • Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, ryba
  • Pomarańcza (100g)

 

 

UWAGA:  w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

 

 

 

Dieta bezglutenowa

Poniedziałek
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami,śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
  • Jabłko (100g)
Wtorek
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Bezglutenowe naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) mleko, jaja
  • Gruszka (100g)
Środa  
  • Zupa szczawiowa z ryżem, śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
  • Udko z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml)
  • Bezglutenowy kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g) polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
  • Bezglutenoweciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) mleko
Piątek
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
  • Bezglutenowypanierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) jaja, ryba
  • Pomarańcza (100g)

 

 

 

UWAGA:  w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

 

                                                            

Dieta wegetariańska

Poniedziałek
  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
  • Ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym (100g), ryż brązowy (150g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i koperkiem (100g), woda mineralna (250ml)
  • Jabłko (100g)
Wtorek
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Naleśniki z białym serem/powidłami (300g), jogurt naturalny(40g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, mleko
  • Gruszka (100g)
Środa  
  • Zupa szczawiowa z ryżem, śmietankąi natką pietruszki (300ml) mleko
  • Tofu z pieca (100g), ziemniaki gotowane(150g), buraczki z natką pietruszki (100g), woda mineralna (250ml) soja
  • Kisiel z truskawkami (150g) (wyrób własny)
Czwartek
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
  • Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g) polany jogurtem naturalnym (40g), surówka z tartej marchewki i białej rzepy z pestkami słonecznika (100g), woda mineralna (250ml) mleko
  • Ciasto drożdżowez owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, mleko
Piątek
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką kokosową i natką pietruszki (300ml)
  • Panierowany filet z dorsza(100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, jaja, ryba
  • Pomarańcza (100g)

 

 

 

 

UWAGA:  w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.